20 Ocak 2021 Çarşamba

Akıllı Tahta Uygulamaları

 


Öğrencileri derse dahil ederek sınıf içi etkileşimin arttırılması, hiç kuşkusuz, eğitime katkı sağlayan etkenlerden bir tanesi. Yapılan araştırmalar, akıllı tahtaların etkileşimi arttırarak öğrenim sürecini hızlandırdığını ve iyileştirdiğini gösteriyor. Yaygınlaşan akıllı tahta kullanımıyla öğretmenler, artık akıllı tahtanın sunmuş olduğu bütün özelliklerden daha etkili bir şekilde faydalanarak daha ilgi çekici ve öğrenciyi derse dahil eden türden dersler hazırlayıp başarılı sonuçlar yakalayabiliyorlar. Bu başarıyı yakalamak adına öğrencilerinizin ilgileri doğrultusunda öğretici akıllı tahta oyunları ve uygulamaları derslerinize dahil edip, akıllı tahta kullanımınızdan daha yüksek verimler alabilirsiniz.

Akıllı tahtanızda kullanmak üzere birbirinden farklı birçok bedava akıllı tahta uygulaması ve oyunları sizleri bekliyor. Ne yazık ki bulabildiğimiz kaynakların birçoğu İngilizce, fakat birçok oyun ve uygulama İngilizce bilgisi gerektirmiyor. Sayfaları Türkçe’ye çevirmek için Google Chrome tarayıcınızın çeviri özelliğini kullanabilirsiniz. 

Eğitici Akıllı Tahta Oyunları

İnternet üzerinde akıllı tahtalarla kullanılmak üzere hazırlanmış yüzlerce bedava eğitici oyun bulmak mümkün. Sizin için derlediğimiz sayfalardan birkaçı;



IXL Learning – 1. sınıf seviyesinden 12. sınıf seviyesine kadar binlerce eğitici oyun ve aktivite bulunduran IXL Learning ile eğitim artık çok daha kolay. 

TopMarksAkıllı tahtanız için birbirinden farklı oyun ve aktiviteleri bu sayfada bulabilirsiniz. Matematik, edebiyat, bilim, biyoloji, kimya, fizik, sanat, din, tarih, coğrafya ve müzik alanlarında birçok kaynak sizleri bekliyor.




TeacherLED Birbirinden farklı Matematik, İngilizce ve coğrafya alanlarında 50 adet oyun ve aktivite bir arada.



National Geographic National Geographic birçok farklı alanda eğitici ve zekâ geliştirici oyunlar bulunduruyor.


CyberKidzGames – Bu web sayfasında 4 ile 11 yaş arası çocuklar için farklı seviyelere uygun birçok eğitici oyun bulabilirsiniz.

Eğitici Akıllı Tahta Uygulamaları

Oyunlara ek olarak çeşitli eğitici interaktif uygulamalardan yararlanarak öğrencilerin derse ilgisini arttırabilirsiniz. İşte bulabildiğimiz yararlı uygulamalardan bazıları;



ZygoteBody3 Boyutlu model ile insan anatomisini yakından inceleyin. Organları, kas gruplarını, kemikleri dokunmatik akıllı tahta aracılığıyla yakından inceleyip insan anatomisini öğrencilerinize eğlenceli bir şekilde öğretebilirsiniz.



PianuAkıllı tahtanızın çoklu dokunmatik özelliğinden faydalanarak piyano çalmayı öğrenebilirsiniz. Öğrencileri piyano çalmaya teşvik etmek için çok faydalı bir uygulama.


Google EarthGoogle Earth ile dünya parmaklarınızın ucunda! Akıllı tahtanızı kullanarak dünyanın istediğiniz yerini dolaşın.



Periyodik TabloDokunma destekli periyodik tablo uygulaması ile periyodik tablo ve elementler hakkında her türlü bilgiyi içeriyor.


Güneş Sistemi SimülasyonuNefes kesici bir serüvene hazır olun! Artık güneş sistemini üç boyutlu olarak gezip, bütün gezegenleri ve yıldızlara keşfedebilmeniz mümkün.

 


SmartGadget indir. Eğitim kategorisindeki bu program Windows (PC) içindir. Ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.

SmartGadget, akıllı tahta kullanımını kolaylaştırmak amacıyla Aldehit tarafından kodlanan Basit Akıllı Tahta uygulaması olarak adlandırabileceğimiz Windows programı?

Basit ve anlaşılır ara yüzü ile herkese hitap eden SmartGadget, yakında bütün okullara yayılmayı planlıyor.

 

SmoothDraw, yüksek kalitede fotoğraflar elde etmenizi sağlayan ücretsiz bir doğal boyama ve serbest çizim programıdır. Çok çeşitli fırça biçimleri (kalem, kurşun kalem, püskürtme boya, kıl fırça gibi) barındıran program ile grafikler üzerinde düzenlemeler yapabilir ve birçok efekt uygulayabilirsiniz.

 


 

İnteraktif Beyaz Tahta Uygulaması OpenBoard  okullarda ve üniversitelerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Eğitimin teknolojik gelişmelerden yararlanmasının birçok yolu vardır. En yaygın örneklerden biri, fiziksel (ve dolayısıyla bozunabilir) kaynakların dijital olanlarla değiştirilmesidir. Bu, öğrencilerin ve öğretmenlerin teknoloji dostu ve atık azaltma zihniyetini geliştirmelerine yardımcı olur, ancak daha pratik bir not olarak, aslında paradan tasarruf etmeye yardımcı olur.

 

Müzik Dersi Sokağı
Müzik kitaplarında yer alan tüm şarkıların renkli notalarla, farklı çalgılarla ezgilendirildiği oyun tabanlı bir uygulamadır.



EBA tarafından okur yazarlık seferberliği kapsamında geliştirilen Oku-Yaz Uygulamasının etkileşimli tahta versiyonlarını linklerden indirebilirsiniz.

32bit || 64bit

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder