30 Ocak 2021 Cumartesi

Okulda ve Evde Rehberlik Posterleri

 


Psikolojik Danışma ve Rehberlik;okulda başarı ve akademik gelişme ,bireysel ve toplumsal ilişkiler, kişisel, eğitsel ve mesleki gelişim alanlarında grupla veya bireysel olarak öğrencilere, bireysel farkındalıklarını arttırmaya yönelik, karşılaştıkları sorunları gidermelerinde sistemli , profesyonel bir destek süreci ve hizmetidir..

Tüm dünyada demokrasi ve insan hakları konularındaki ilerlemeler eğitimde fırsat eşitliğinin gündeme getirmiş, öte yandan psikolojinin sunduğu bilimsel gerçekler insanlar arasında bireysel ayrılıklar bulunduğu ve kişilerin ilgi,yetenek ve değerlerinin birbirinden farklı olduğunu ortaya koymuştur. Bu gelişme, eğitim kurumlarındaki programların bireysel farklılıklara uygun çeşitlilikte olmasını ve öğrencilerin kendilerine uygun programlara yerleştirilirken psikolojik danışma ve rehberlik yardımı almalarını gerekli kılmıştır.

Rehberlik, bireyin kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini geliştirmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce bireye yapılan psikolojik yardımlardır.

Okulda ve evde öğrencilerimizin yanı sıra öğretmenlerimizin de yararlanabileceği bazı posterler hazırladık. 

 1. Nasıl Motive Olurum Poster Afiş

Orijinal Boyut İçin:



 

2. Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Poster Afiş

Orijinal Boyut İçin:

 

 

3. Sınav Stresini Nasıl Yenerim Poster Afiş

Orijinal Boyut İçin:

 

 

 4. Sınavlara Nasıl Çalışmalıyım Poster Afiş


Orijinal Boyut İçin:

 

 

5. Sınav Başarısını Artırma Poster Afiş


 Orijinal Boyut İçin:

 

 

6. Öğretmek Sevmekle Başlar Poster Afiş

 

Orijinal Boyut İçin:

 

 

 

7. Öğretmenler için 20 Sınıf Yönetimi Stratejisi Poster Afiş 


Orijinal Boyut İçin:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder